Hong Kong bezoeken

Hong Kong is een boeiende en veelzijdige reisbestemming. Het eerste wat mensen denken als ze aan Hong Kong denken is een drukke stad. Dit is echter slechts een deel van Hong Kong. Dit is wat je in films ziet, wat je in de reisgidsen aantreft en het beeld dat eigenlijk overal in de media verschijnt. Dat Hong Kong ook zo’n 262 eilanden telt waarvan een deel onbewoond, een paar fraaie stranden kent en dat je er door stukjes geweldige natuur kunt wandelen lees je helaas niet zo snel. Hong Kong is een land in mini-formaat, waarbij de drukke stad het centrale hart is. Daar wordt het grote geld verdiend, daar wonen de meeste mensen en daar blijft het gros van de toeristen vaak hangen. Wie de moeite neemt om bijvoorbeeld het eiland Lantau of de zuidkant van het eiland Hong Kong (Repulse Bay, Stanley) te ontdekken die zal zien dat Hong Kong meer is dan een verzameling wolkenkrabbers, noodleshops en winkelcentra.

Hoeveel dagen heb je nodig in Hong Kong?

Een vraag die mensen vaak hebben als ze zich aan het oriënteren zijn op een reis naar Hong Kong is hoeveel dagen ze nodig hebben. Daar zijn vele antwoorden op mogelijk. Als je alleen maar een globale indruk van de stad wilt hebben en niet buiten Kowloon en de noordkant van Hong Kong Island reist, dan kun je op één tot twee dagen al veel zien. Dan moet je al wel goed van de jetlag af zijn, zodat je de dag op tijd kunt beginnen. Wil je echt de sfeer van de stad goed opsnuiven, een museum meepikken en de Peak bezoeken dan heb je al snel een dag of drie tot vier nodig. Als je een groter deel van de hoogtepunten van Hong Kong wilt ontdekken, inclusief een bezoek aan Ocean Park of Disneyland dan mag je gerust zes tot zeven dagen inplannen. De stad heeft zoveel te bieden dat je je in een week tijd geen enkel moment hoeft te vervelen.

Hong Kong bezoeken

Waar overnachten in Hong Kong?

Als je Hong Kong bezoekt dan kun je kiezen uit honderden hotels, appartementen en hostels. Voor ieder budget en wensenpakket is er wel wat te vinden. Waar wij zelf naar kijken als we een accommodatie in Hong Kong boeken is dat deze een beetje gunstig gelegen is. Dat betekent niet dat je direct aan de waterkant moet zitten of in het hart van het zakendistrict. Nee, wij kijken zelf altijd of het een goede uitvalsbasis is om Hong Kong te ontdekken. Zo zitten er rond het zuidelijke deel van Nathan Road meerdere uitstekende plekken om te overnachten. Kom je vanwege budget toch wat verder weg te zitten, kijk dan of er goede verbindingen zijn met de MTR. Dit is de metro van Hong Kong. Ligt er een metrostation in de buurt van het hotel vanwaar je in maximaal 15 tot 20 minuten naar Tsim Sha Tsui of Hong Kong Island reist dan zit je eigenlijk al prima.

Ons persoonlijke favoriete hotel in Hong Kong is het viersterren Hotel Madera Hong Kong met heerlijke kamers en een prachtig uitzicht vanaf het dakterras. In tien tot vijftien minuten loop je naar de populaire waterkant aan de zuidkant van Kowloon. Onze tweede keus ligt daar vlak bij en dat is het vrij bekende Nathan Hotel, dat aan de gelijknamige Nathan Road ligt.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Op de website allesovervakanties.nl hebben we een uitgebreider artikel geschreven over waar te overnachten in Hong Kong.

De heerlijke bedden van het Madera Hong Kong Hotel

Betaalbaar overnachten in Hong Kong

Wie slim is die gaat natuurlijk op zoek naar de laagste prijs om te overnachten in Hong Kong. Wat natuurlijk van invloed is, is waar en wanneer dat je je stedentrip naar Hong Kong maakt. Wat niet iedereen weet is dat er voor dezelfde hotelkamer of appartement op dezelfde reisdata soms flinke prijsverschillen voor kunnen komen. Soms scheelt het slechts enkele euro’s, maar soms kan het verschil oplopen tot meer dan vijftig procent! Dat komt door de verschillende prijsafspraken en voorwaardes die de tussenpartijen zoals Booking, Amoma of Expedia bij de accommodaties hebben. Zelf vergelijken is bijna geen doen, want dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wij gebruiken zelf altijd Trivago om de goedkoopste kamers in Hong Kong te vinden. Deze populaire hotelsite vergelijkt voor jouw reisdata alle prijzen van hotels, appartementen en hostels met elkaar en laat je vervolgens zien waar je het goedkoopste kunt boeken. Handiger kan het toch niet?

Bekijk de laagste prijzen voor hotels, appartementen en pensions in Hong Kong via trivago.nl

Het Nathan Hotel

Eten in Hong Kong

Eten is in Hong Kong een bezienswaardigheid op zich. Uit eten in Hong Kong is een culinaire ontdekkingsreis door de Aziatische keuken. In Hong Kong eet je vooral Chinees, en dan met name Kantonees. Wie door de straten van Hong Kong loopt die ontkomt niet aan de vele prikkels die aan de zintuigen gegeven worden. Overal op straat zie en ruik je eten. Wees niet bang dat je hond of kat te eten krijgt. Niet alles op het bord of in de pan zal voor westerlingen direct te herleiden zijn, maar deze dieren worden in Hong Kong niet in de maaltijden verwerkt. Voor durfallen zijn er wel allerlei spannende gerechten te eten die je in Nederland niet zo snel zult aantreffen. Wie het meest authentiek wil eten die doet dat bij de vele eetstalletjes, bijvoorbeeld in Temple Street (Kowloon).

Lekker op straat eten

Hong Kong telt echter ook prachtige sterrenrestaurants waar culinaire variaties op bestaande Chinese keukens aan hun gasten gepresenteerd wordt. waar je voorkeur ook naar uit gaat, in Hong Kong moét je gewoonweg enkele keren van de lokale keukens gesmuld hebben om de stad echt te ontdekken.

Waar je in Hong Kong tevergeefs naar zult zoeken is Babi Pangang. Dit is geen authentiek Chinees gerecht, maar een in Nederland verzonnen vleesgerecht dat geïnspireerd is op de Chinese keuken. Probeer daarvoor in de plek eens langzaam gegaard buikspek, dat vaak met de bekende Chinese vijfkruidenmix bereid wordt. Of probeer de kingcrab eens… er zijn meerdere plekken in Hong Kong waar je deze lekkerste krabsoort kunt eten.

eten in Hong Kong

Chinees Nieuwjaar

Het Chinese Nieuwjaar wordt ook in Hong Kong uitbundig gevierd. Hong Kong behoort zelfs tot de plekken op de wereld waar dit feest het meest uitbundig gevierd wordt. Beroemd is de jaarlijkse Nieuwjaarsparade en het prachtige vuurwerk dat boven Victoria Harbour afgestoken wordt. Veel Chinezen zijn dan een hele week vrij. De viering van het Chinees Nieuwjaar valt niet gelijk met onze Oud & Nieuw-viering. De datum varieert per jaar, maar valt wel altijd in de maanden januari of februari.

Tijdens en rond de driedaagse viering van het nieuwe jaar is het extra druk in Hong Kong. Dat betekent dat het lastiger is om een hotelbed te krijgen, dat de vluchten vaak al vroeg vol zitten en dat de prijzen voor vliegtickets en hotelkamers flink op kunnen lopen.

Hong Kong